Kommande lajv

2021, storlajv "After light 3 - Utpostens pris"

Anmälan är nu uppe!

Lajvet och Covid-19

Lajvet kommer att hållas satt datum förutsatt att det kan ske på ett säkert sätt efter SFHMs rekommendationer. Vi håller oss hela tiden uppdaterade om situationen och kommer anpassa oss efter det.

Med hänsyn till den osäkra situationen så är det tillåtet att när som helst återkalla sin anmälan och då få tillbaka hela lajvagiften (men inte medlemsavgiften till föreningen på 50kr)

Samarbetspartner
I år har vi samarbete med Tactical store.  Vi kan varmt rekommendera dem då de år efter år levererat bra kvalitet och god service.
När du anmäler dig till lajvet får du en kod som ger 10% rabatt i deras butik.


Ibland håller man helt enkelt inte med beslut som fattas, detta gör EverAfter medlemmen MissZink tydligt för alla i lägret
Ibland håller man helt enkelt inte med beslut som fattas, detta gör EverAfter medlemmen MissZink tydligt för alla i lägret

After Light 3 - Utpostens pris

Spelbara grupper
Klicka här

Tid
Start: 22 Juli kl. 12.00
Slut: 25 Juli kl. 14.00
Kan du inte vara med under hela lajvet, skriv in det i din anmälan

Pris
250kr Earlybird, anmälan innan den 14 juni  
300kr om du anmäler dig 14 juni eller senare. Sista anmälningsdatum 8 juli
Dåligt med pengar? Sånt händer. Vi kan erbjuda reducerat pris för de som behöver,
maila för mer info

Åldersgräns
15 år, alla under 18 år ska ha målsmans skriftliga tillåtelse för att medverka på lajvet
Läs mer här

Mat
Ingår ej men visst tilltugg kan köpas för IN eller OFF-lajv pengar

Sovplats, utrustning & resa
Var och en ordnar med egen sovplats, områden för tält finns. För ev. samåkning/dela tält/låna utrustning, skriv på vår Facebook/Discord för kontakt med andra som ska på lajvet

Introduktion till lajvet
Den lilla utposten, perfekt placerad längs en välanvänd resrutt mellan två byar. Att göra den zonansluten vore lönsamt för samhället, hederligt folk som reser emellan byarna. Självklart lönas även de som är med vid zonanslutningen och därmed får förtur på bästa byggnaderna, vem kan tacka nej till något så lönsamt?

En grupp frivilliga från Tällberg, både militärer och andra medborgare, reser nu åter till denna plats för att bygga upp och få den zonansluten. Haken är bara att det bor folk där igen! Då dessa två intressegrupper nu delar samma utpost och helst slipper onödigt blodbad så tvingas de ingå en i alla fall tillfällig vapenvila.

Hotet om konflikter är överhängande. Vissa fruktar att Fria syskonen kommer nyttja kaoset till sin fördel. Ingen aktivitet från dem har påvisats sen förra sommaren, har de gått under? Eller planerar de något stort?

Everness har inte heller setts till på länge. Var spenderade de vintern? Har de återvänt hem till sig? Varför lämnade de sina hem från första början? Kommer de dyka upp under sommaren? Är de fortfarande vän med medborgarna och allierade med militären? Eller kommer de ta någon annan grupps parti? Det är inte mycket känt om detta gäng och hur de resonerar annat än att de alltid tycks följa sin egen väg och övertygelse.

En sak är i alla fall säker, det blir allt svårare att stå neutral. Beslutet om att zonansluta utposten kvarstår och mer än bara dess framtid står på spel. Fler än bara de på platsen kommer att påverkas och i skuggan av detta finns såklart en överhängande risk att andra konflikter byggs upp och kanske även nya fiender?

För den uppmärksamma kommer det alltid finnas detaljer värda att studera men för många kommer de inte nödvändigtvis finnas chans att agera innan de är försent.

Är du den som kommer lösa saker eller styra upp ett större kaos? Spelet ligger i dina och dina medspelares karaktärer...

Spelvänligt innehåll
Varje spelare ansvarar för sin egen upplevelse och vi alla hjälps åt att driva spelet och komma med initiativ såväl stora som små. Lajvet kommer ge utrymme för flera olika typer av spel såväl actionfyllda som trivsamma. En bonus är också spännande uppdragen som kommer dyka upp. Sen går det ju alltid ägna sin tid till att hjälpa, eller sabotera för sina vänner och/eller fiender. 

Område
AL3 kommer att utspela sig i en postapokalyptiskt inspirerad by med närliggande skogsområde. För den som före eller under lajvet önskar rusta upp området eller kanske bygga något eget där så finns material och verktyg att låna och inga förkunskaper krävs.

Hitta hit
https://goo.gl/maps/5nWD4sx45V8trJs56
Parkering, se bild nedan

Huvudarrangör: Linda Edin
Medarrangör: Daniel Valdivia
Medarrangör: Alexander Lindström