Valbara grupper

Ingen grupp är ond eller god, allt kommer ner på individerna

Inför varje lajv väljer du mellan att spela samma roll som tidigare eller testa på en helt ny karaktär i en annan grupp om så önskas. Så länge din gamla roll inte har dött så är det möjligt att återgå till att spela den en annan gång.

Önskar bära airsoft vapen?
Alla deltagare (över 18år) oavsett vald grupp, får bära airsoftvapen. Ammunition kommer fördelas av arr. Önskar du delta i fler airsoft strider (och ha mer ammunition) rekommenderas spela från gruppen Militär eller Fria Syskon. (info är på väg för de under 18)

Boffervapen
Alla grupper har rätt att bära godkända boffervapen förutsatt att de passar temat (alltså inte svärd/spjut etc.)

Zonsystemet
Numera är landet indelat i zoner och folket är i grova drag antingen medborgare (har id) eller utomstående (saknar id). Militärerna räknas som medborgare medan grupperna Everness och Fria syskonen inte bryr sig om deras medlemmar har id eller inte. På lajvet kan (självklart) särbehandling förekomma mellan de som har detta id och inte.

Vidare finns det personer som rymt från zonfängelse (en tidigare medborgare förlorar sitt id vid intagning). Alla från zonfängelse är oavsett tidigare bakgrund nu utomstående, om de ej valt gå med i antingen Fria syskonen eller Everness. 

De olika grupptillhörigheterna
Alla grupper har uppdaterad info-text och ska därför läsas oavsett om du spelat i den gruppen tidigare eller inte.

Läst igenom men fortfarande är osäker på vilken grupp du vill spela ifrån/hör till eller har andra frågor, hör av dig. Vi välkomnar även om du är flexibel och kan tänka dig spela från den grupp som behöver fler spelare.

Sjukvårdare sökes
Tror du att du kunnat spela en bra sjukvårdare så finns det fortfarande en plats ledig. Som sjukvårdare kommer din karaktär höra till militären, antingen som stridande sjukvårdare eller civilanställd beroende vad du känner passar bäst. Hör av dig vid intresse.

(Karakärerna på fotot hör ej nödvändigtvis till sina rubriker)
(Karakärerna på fotot hör ej nödvändigtvis till sina rubriker)

Militär/SHF

Det nya samhället hade inte kunnat finnas utan skydd av sina välutbildade modiga soldater. Vi är överlägsna när det handlar om logistik, strid, strategier, sjukvård och kommunikation. Folk bör tänka efter mer än en gång innan de väljer att bråka med oss.

Kan du lyda order, har kämparanda och inte är rädd att ta i, bli en av oss.
- Låt dig rekryteras till militär!

(Klicka här om du är intresserad av att spela i denna grupp)


Medborgare
Civil med zon-id

Vissa av oss är bofasta andra är kringresande, vad vi däremot har gemensamt är att vi har zon-id vilket ger oss privilegier som friheten att bo och arbeta var vi vill, skyddas av lagar och militär, har fri sjukvård mm. Vi bestämmer själv vem eller vilka som är våra ledare. Många av oss är laglydiga men självklart finns de lurendrejare och även rent utav grovt kriminella (men ännu inte fängslade). På oss finns ingen tydlig stämpel, utöver vårt id och att vi är bättre än andra.

Låter det som att denna mångsidiga grupp är något som passar in på dig
- Håll hårt i ditt zon-id och gör vad du vill (så länge du följer lagarna)!

(Klicka här om du är intresserad av att spela i denna grupp


Everness
Tidigare namn Everafter

Flitiga återbrukare med rikt kulturspel och stark gemenskap. Vårt gäng kan beskrivas som en enda stor (stökig) familj. Vi bråkar ibland men ställer upp för varandra när det verkligen gäller. Lite stuket "ingen har rätt att slå mina syskon - förutom jag". Genom gott samspel har vi nått något många andra saknar i dessa tider, fritid! Extratiden gör att vi kan ha tävlingar, lekar, kampträning, tid för hantverk och fixa vår kreativa utstyrsel. I vårat (ibland bokstavligen) färgstarka gäng är det sällan tråkigt!

Vill du också ha mer utav livet än att bara överleva?
- Ansök om provmedlemskap hos Everness

(Klicka här om du är intresserad av att spela i denna grupp


Fria Syskonen

Är du en rebell, önskar sätta militären på plats, beredd att kämpa för det som enligt dig leder till "the greater good"? Kan hända att du är en småtjuv, brutal hantlangare, slug finanshaj eller något annat spännande, hos oss finns en plats för de flesta. 

Bemöt dina fränder som nära syskon, visa på lojalitet och bli en del av något större!
- Strid för våra (dina) rättigheter, bli en del av Fria syskonen!

(Klicka här om du är intresserad av att spela i denna grupp


Utomstående
Saknar zon-id och/eller annan grupptillhörighet

Saknar grupptillhörighet och zon-id? Oavsett om vi är nomader eller lever i (ej zon anslutna) byar så har vi inga regler att rätta oss efter utan gör som vi vill. Det största problemet är att ingen har skyldighet att hjälpa oss om det blir brist på mat, vårt beskydd får vi hyra in själva och de av oss som lever mer ensamt tenderar bli extra lätta offer för mindre ärliga typer i skogen, om du nu inte är en av dom då...

- Saknar id? Ja då är du en av "oss" helt enkelt. Lev med det.

(Klicka här om du är intresserad av att spela i denna grupp