I den här kampanjen finns det ingen ond eller god grupp utan det handlar mer om perspektiv, vilka individer som finns där och hur ni väljer att bemöta varandra

Nyfiken karaktärer från kampanjen och/eller söker inspiration? Besök karaktärsgalleriet 

Nytt upplägg från 19/5
Det tidigare gruppindelningssystemet (då kallad "ursprung") kommer nu att upphöra och vi kommer från och med nu att förenkla systemet för att ge mer utrymme till något flera deltagare redan dragit igång, egna smågrupper!
Detta innebär att då man anmäler sin karaktär numera så fyller man helt enkelt bara i om denne har ID eller inte, varit i zonfängelse eller inte etc.

I anmälan väljer man grupptillhörighet. Det är helt ok att inte tillhöra någon och därefter kan man med tillåtelse av gruppens ledare få vara med. Två grupper som inte behöver tillåtelse att vara med i och som inte har begränsning i antal medlemmar är "Everness" och "Fria syskonen".

Militär finns inte längre som "ursprung" men alla som önskar kan fortfarande spela militär och precis som alla andra välja att skapa en grupp (hel eller delvis av militärer) eller vara med i en helt annan grupp.

Grupper
Sen första AL har grupper skapats på spelares initiativ "Fria syskonen", "Chop chop", "JJ handel & Grunkor", "Dunkarn's besättning" ett roligt initiativ!

Är ni några som vill starta ett eget följe (max 5 pers. om ej dispens gets) har ni friheten att skapa och utvecklar egen kultur. Vad blir eran "grej"? Kanske väljer ni att vara diskreta eller också skapar en ögonstickande stil i skarp neon och stora pälsar, har egen loggo och hejaramsa. Är det demokratiskt eller diktatoriskt, goda eller onda och framförallt, vad sysslar ni med officiellt och vad gör ni... egentligen?
Låt kreativiteten flöda och ha kul!

Rekrytering av medlemmar kan ske både in och/eller off och ni bestämmer själva vem som är ledare och vilka som får tillhöra gruppen.

Ledaren blir gruppens kontaktperson som tar kontakt med arrangör för att få gruppen godkänd.


Vad innebär det att ha suttit inne i ett Zonfängelse?
Alla från en zonansluten by "vet" med 100% att det bara är grovt kriminella som hamnar i zonfängelsen (istället för vanliga lokala fängelser). En som hamnat i Zonfängelse förlorar sitt ev. ID-kort och får en siffertatuering på underarmen. De får utstå hårt slavarbete under riktigt tuffa omständigheter helt isolerad från omvärlden. 

En som mot alla odds skulle ta sig ut från fängelset gör bäst att hålla sin tatuering väl dold då detta kan användas som utpressning, får fel person reda på att man är en förrymd fånge...

Ingen som varit i fängelset skulle någonsin riskera komma tillbaka dit utan istället varit beredd att offra vad som helst för att slippa.

Vad innebär det att vara en militär?
Ett yrke som många andra men dessa bor och jobbar i Zonanslutna byar och har därför alla fördelar från ID-kort samt. Deras jobb är att försvara byarna mot yttre hot men de som på AL6 befinner sig på utposten är några som lämnat strukturen för att "göra sin egen grej" och vad det är, det får vi se in-game.

Vad innebär det att inte ha ett ID-kort?
Att personen inte kommer att vara lika välkommen i zonanslutna byar och inte heller ha rätt till sjukvård eller resurser från dessa.

Vad innebär det att ha ett ID-kort?
Se nedan


Fria Syskonen

Är du en rebell, önskar sätta militären på plats, beredd att kämpa för det som enligt dig leder till "the greater good"? Kan hända att du är en småtjuv, brutal hantlangare, slug finanshaj eller något annat spännande, hos oss finns en plats för de flesta.

Bemöt dina fränder som nära syskon, visa på lojalitet och bli en del av något större!
- Strid för våra (dina) rättigheter, bli en del av Fria syskonen!

Att spela Fria syskon på AL 6:
Årets lajv kommer att utspela sig på en laglös plats vilket ger extra spelrum för gruppen att sprida sin ideologi. Sen att en från Fria syskonen nu är ledare över byn borde väl bara innebära fördelar, eller? Här finns möjligheter för spännande spel, gäller bara att, som alltid annars, att våga ta för sig. Läs mer >


Everness

Flitiga återbrukare med rikt kulturspel och stark gemenskap. Vårt gäng kan beskrivas som en enda stor (stökig) familj. Vi kan såklart bråka men ställer upp för varandra när det verkligen gäller. Lite stuket "ingen har rätt att slå mina syskon - förutom jag". Genom gott samspel har vi nått något många andra saknar i dessa tider, fritid! Extratiden gör att vi kan ha tävlingar, kampträning, tid för hantverk eller fixa en lite mer kreativ utstyrsel. I vårat gäng är det sällan tråkigt!

Vill du också ha mer utav livet än att bara överleva?
- Ansök om provmedlemskap hos Everness

Att spela Everness på AL 6:
Everness lär smälta in bland alla men på grund av sin starka gruppkänsla har möjlighet att skapa och ta del av internt spel som grupp, Läs mer >

SLP - Arrangörsstyrd roll
En SLP är en tillfällig karaktär som kommer in, gör sin "scen" och sen lämnar. Dessa roller är till för att bidra med lite "extra" till lajvspelet. Karaktären görs av eller tillsammans med arrangör. Man kan när som helst själv föreslå karaktär/scen och få hjälp med genomförandet.

Vid anmälan till lajvet kan du fylla i intresse för att spela SLP och då är chansen större att vi kontaktar dig med förslag på passande karaktär. Efter scenen går du tillbaka till din ordinarie karaktär igen.

Har du inte möjlighet att vara med på hela lajvet men tycker de vore kul att göra ett litet gästspel som en SLP behöver du inte anmäla dig till lajvet utan kontakta arrangör så sköter vi detaljerna.

Okej, rättelse från citatet tidigare om att det inte finns gruppering för "ond eller goda grupper", Rambos är ett undantag, dessa är aldrig att lita på... 

Rambos
Du känner igen dessa på deras karaktäristiska röda bandanas. Dessa är SLP roller styrs lite annorlunda än vanliga. När än du som spelare tycker det behövs lite mer action men känner att din egen karaktär inte passar för dina vilda idéer så kan du gå till off-området och göra dig en tillfällig Rambokaraktär som kommer in och "lever rövare" ett tag.

På off-området finns ett dokument med vilka regler som gäller för att spela Rambos samt utlåningskläder och röda band. Är det inga band på plats så är det antingen tillräckligt många som spelar Rambos för stunden eller att arr valt att tillfälligt pausa dem.


Vill du vara B-styrka? Vi söker lajvare som vill hoppa in som specialroller under AL-6. En del planerade scener och en del improvisation. Vi bjuder på mat, snacks och möjlighet att lajva gratis när tillfälle ges. Som B-styrka betalar ni ingen lajvavgift, ni blir bjudna på mat och får låna utrustning om ni inte föredrar att ta med egen.

  • Ni får en inblick i lajvet bakom kulisserna och är med och gör nyckelscener bättre och mer laddade.
  • Ni följer också instruktioner. En del scener skall ske en viss tid och på ett visst sätt, däremellan är det friare för er att improvisera egna scener eller umgås off.
  • Det kommer att finnas möjlighet att delta i lajvet mer normalt under begränsad tid med en dubbelroll som lätt kan avvika från området.

Vi förbehåller oss rätten att välja mellan de som är intresserade.