I den här kampanjen finns det ingen egentlig ond eller god grupp utan allt kommer ner på individnivå och vad spelarna väljer att driva för spel

Inför varje lajv väljer du mellan att spela samma roll som tidigare eller testa på en helt ny karaktär i en annan grupp om så önskas. Så länge din gamla roll inte har dött så är det möjligt att återgå till att spela den en annan gång.

Önskar bära airsoft vapen?
Alla deltagare oavsett vald grupp, får bära airsoftvapen (under 18 se mer info här) . Ammunition kommer fördelas av arr. Önskar du delta i fler airsoft strider (och ha mer ammunition) rekommenderas spela från gruppen Militär eller Fria Syskon.

Boffervapen
Alla grupper har rätt att bära godkända boffervapen förutsatt att de passar temat (alltså inte svärd/spjut etc.)

De olika grupptillhörigheterna
Vilka grupper man kan välja mellan kan variera mellan de olika lajven. Till storlajvet 2022 kommer troligen inte gruppen "utomstående" var tillgänglig utöver för de karaktärer som spelat från den gruppen tidigare.

Läst igenom men fortfarande är osäker på vilken grupp du vill spela ifrån/hör till eller har andra frågor, hör av dig. Vi välkomnar även om du är flexibel och kan tänka dig spela från den grupp som behöver fler spelare.

Sjukvårdare sökes
Tycker det vore givande att spela sjukvårdare och tror du hade kunnat skådespela det på ett bra sätt, hör av dig via mail. Begränsat antal platser finns

Medborgare - Civil

Bland oss finns en stor variation, vissa bofasta andra kringresande, vissa är väldigt laglydiga medan andra är rena lurendrejare och det finns även de som är rent utav grovt kriminella (men ännu inte fängslade!). Vad vi däremot har gemensamt är att vi har zon-id vilket ger oss privilegier som friheten att bo och arbeta var vi vill, skyddas av lagar och militär, har fri sjukvård mm. Vi bestämmer själv vem eller vilka som är våra ledare. 

Låter det som att denna mångsidiga grupp är något som passar in på dig
- Håll hårt i ditt zon-id och gör vad du vill (så länge du följer lagarna)

Klicka här för att läsa mer 


Medborgare - Militär/SHF

Det nya samhället hade inte kunnat finnas utan skydd av sina välutbildade modiga soldater. Vi är överlägsna då det kommer till logistik, strid, strategier, sjukvård och kommunikation. Folk bör tänka efter mer än en gång innan de väljer att bråka med oss.

Kan du lyda order, har kämparanda och inte är rädd att ta i, bli en av oss.
- Låt dig rekryteras till militär!

Klicka här för att läsa mer


Fria Syskonen

Är du en rebell, önskar sätta militären på plats, beredd att kämpa för det som enligt dig leder till "the greater good"? Kan hända att du är en småtjuv, brutal hantlangare, slug finanshaj eller något annat spännande, hos oss finns en plats för de flesta. 

Bemöt dina fränder som nära syskon, visa på lojalitet och bli en del av något större!
- Strid för våra (dina) rättigheter, bli en del av Fria syskonen!

Klicka här för att läsa mer


Everness

Flitiga återbrukare med rikt kulturspel och stark gemenskap. Vårt gäng kan beskrivas som en enda stor (stökig) familj. Vi bråkar ibland men ställer upp för varandra när det verkligen gäller. Lite stuket "ingen har rätt att slå mina syskon - förutom jag". Genom gott samspel har vi nått något många andra saknar i dessa tider, fritid! Extratiden gör att vi kan ha tävlingar, lekar, kampträning, tid för hantverk och fixa vår kreativa utstyrsel. I vårat (ibland bokstavligen) färgstarka gäng är det sällan tråkigt!

Vill du också ha mer utav livet än att bara överleva?
- Ansök om provmedlemskap hos Everness

Klicka här för att läsa mer Utomstående

Saknar grupptillhörighet och zon-id? Oavsett om vi är nomader eller lever i (ej zon anslutna) byar så har vi inga regler att rätta oss efter utan gör som vi vill. Det största problemet är att ingen har skyldighet att hjälpa oss om det blir brist på mat, vårt beskydd får vi hyra in själva och de av oss som lever mer ensamt tenderar bli extra lätta offer för mindre ärliga typer i skogen, om du nu inte är en av dom då...

- Saknar id? Ja då är du en av "oss" helt enkelt. Lev med det.

Klicka här för att läsa mer 

Okej, rättelse från citatet tidigare om att det inte finns gruppering för "ond eller goda grupper", Rambos är ett undantag, dessa är aldrig att lita på... 

Rambos är ett exempel på SPL("arrangörsstyrd") roller, såna som inte spelas hela tiden utan bara tillfälliga karaktärer som "hoppar in i spelet, gör sin grej och sen lämnar". En spelare kan komma in på lajvet under en kortare stund bara för att spela denna alt. vara en spelare som under lajvet spelar sin huvudkaraktär men tillfälligt hoppar in som en SLP.

Intresserad?
Då du anmäler dig till lajvet kan du anmäla att du öppen för att spela en tillfällig SLP och då är det större odds att arrangörer vid behov kommer till dig och föreslår en roll (därefter har du rätt att acceptera eller neka den). Dessa roller är till för att bidra med lite "extra" till lajvspelet och karaktären görs av eller i samband med arrangör, du kan även själv föreslå en tillfällig karaktär du hade velat spela.

Rambos
Denna SLP-grupp dök för första gången upp på AL3 och möjligen här för att stanna. Dessa SLP roller styrs lite annorlunda än vanliga. Skulle du som spelare tycka att det behövs lite mer action, slänga in lite mer ondska men att din karaktär inte kan "dra igång något" så kan du gå till off-området och då göra dig en tillfällig Rambokaraktär som kommer in och "lever rövare" ett tag.

På off-området kommer det finnas ett dokument med vilka regler som gäller för Rambos samt så finns det röda band att låna. Är det inga band på plats så är det antingen tillräckligt många som spelar Rambos just då eller att arrangörerna valt att tillfälligt pausa dem.