Fria syskonen

Underkastelsens tid är förbi, det är dags att slå tillbaka

Bakgrund till Fria syskonen: En mindre grupp utbrytare från Zonfängelser slog ihop sig och skapade sitt eget gäng, Fria syskonen. Idag rekryterar de allt fler, såväl rymlingar som andra möjliga sympatisörer.

Inom denna grupp råder ofta god lojalitet (om man inte blir mutad/utpressad eller helt enkelt känner för annat...) Denna grupp främsta mål är att kämpa mot orättvisor emot militärens maktutövande och fängslande av oskyldiga. Några av gruppens medlemmar kämpar för detta goda mål medan andra bara är medlemmar för att få leva rövare och få ställa till med elände, såklart bakom namnet "for the greater good" - alla kämpar ju för det som från deras perspektiv är "det rätta".

Namnskick
: Förnamn med eller utan efternamn, även smeknamn förekommer.

Klädsel
: Valfri klädsel som kan passa in i en postapokalyptisk värld dvs. slitna kläder, ej nödvändigtvis snygga eller matchande. Valfria accessoarer. Ej godkänt bära någon typ av camouflage eller militär kläder (undantag enfärgade militärbyxor).

Vapen: Valbart.

Bildandet av detta gäng skedde på eget initiativ av lajvare under After Light 1
Bildandet av detta gäng skedde på eget initiativ av lajvare under After Light 1

Olika bakgrunder
Inom Fria syskonen finns folk av olika bakgrunder, som spelare kommer du få göra två viktiga val när du skapar din karaktär. Inget val är bättre än det andra men kommer att ge dig förutsättningar att nå olika typer av spel.

1. Har din karaktär varit fängslad i zonfängelse?
En fångtatuering ger ökad samhörighet med andra tatueringsbärare medan avsaknad av nummer gör att sin karaktär officiellt är oskyldig och kan röra sig mer fritt.

2. Har din roll ett zon-id?
Är eller har din karaktär varit medborgare i en zonansluten by och därmed har/haft id så har din karaktär denna information (läs om medborgare här).

Har din karaktär aldrig haft id är kunskaperna kring zonsystemet rätt begränsat (om du inte spelar en som haft mycket kontakt med medborgare tidigare).

Zonfängelse

Några inom Fria syskonen är rymlingar från ett zonfängelse, dessa kan kännas igen genom en fångtatuering på underarmen (märkpenna och unik kod till din karaktär finns på lajvplatsen). 

Har karaktären tillhört en by tidigare så är denne förmodligen grovt kriminell och dessutom förlorat sitt id vid inskrivningen i Zonfänget.

Har karaktären däremot inte tillhört en by innan har det förmodligen inte hållits en rättegång och din karaktär kan lika gärna ha varit oskyldigt tillfångatagen.

Det är allmänt känt bland medborgare att brottslingar efter avtjänat straff släpps får leva som laglös och aldrig mer återvända till en by eller ha kontakt med medborgare. Den som varit i fängelset vet att detta är en lögn. Fängelsevistelsen har även visat sig vara grymmare mer omänsklig än någon kunnat föreställa sig och även den tuffaste individen känner fruktan och skulle göra vad som helst för att slippa återvända till dit...