After Light 6 - Uppgång och el-ände

Denna sida kommer uppdateras allteftersom med mer material

Praktisk information
Var/När: Utposten i Skellefteå 2024 (klicka för karta)
Incheckning 2aug. kl.10:00- 16.00
Obligatorisk genomgång: 16.00
Lajvstart: 17.00
Efter 17 är det bara de som är ombytta och redo i sin karaktär som får kliva in på området, de andra får förbereda sig utanför.
Avslut: 4aug ca kl. 16.00

Mat: Ingår ej, tas med och lagas av deltagaren. Fri tillgång till dricksvatten.

Åldersgräns: 15 år, alla under 18 år ska ha målsmans skriftliga tillåtelse för att medverka på lajvet Läs mer under kontrakt.

Pris
: Medlemskap + Lajvavgift

Medlemskap
i lajvföreningen SLI (50-100kr) Klicka här för direktlänk

Lajvavgift: Early bird (anmäl innan 1 Juni) 300 kr, anmälan efter detta datum 400 kr

Anmälningsstopp: 19 Juli eller kontakta arr för dispans med senare anmälan.

Betalning till lajvet sker via SLI, Swish 1234493656 eller Bankgiro 5037-4636
Svag ekonomi just nu? Hör av dig till arrangör för möjlighet att få rabatterat alt. gratis lajv.

Märk betalningen med "AL6-[ditt namn+efternamn]"

Boende: Ta med tält/dela med andra alt. så finns golvyta i några av byggnaderna där du kan sova med tältsäng/sovsäck eller vad du nu väljer att ta med.

Transport: Hör av dig om du behöver hjälp med transport till och från området. I övrigt har vi rabatt via Sverok på tågresa till och från eventet

Detta handlar AL6 om:
Lajvet utspelar sig på utposten, en mycket liten och självständig by som befinner sig längs en välanvänd handelsrutt. Placeringen har lockat till sig väldigt mycket tvivelaktigt folk men även vanliga människor som gör vad de kan för att överleva dagen.

Alla som befinner sig i utposten (med få undantag) har nu varit där i snart ett år. Under denna tid har det varit en och samma ledare och han har stora planer för att stärka och utveckla utposten. Det kommer att bli byggande, produktion och gåtor att knäcka. Alla är inte lika entusiastiska inför deras ledare eller hans planer, men de är få som vågar tala högt om det... 


Extra info för den intresserade

17/6 Förbättringar efter feedback!
Från förra årets lajv fick vi in många bra tankar kring vad vi skulle ha kvar och vilka saker som kan bli bättre, allt har gåtts igenom upprepade gånger och vi har nu gjort flera förbättringar kring t.ex.
* Skarp start för genomgång + lajv, de som inte är klara då får göra sig i ordning på anvisad yta.
* Fortsatt möjlighet till skapa egna grupper
* Ökat säkerhetstänk och viktiga kontaktpersoner som t.ex. trygghetsvärd kommer vara tydligare uppmärkt. 

Och för er som inte noterat så har vi nu en dedikerad "B-styrka"! Detta är ett gäng som kommer vara på lajvet enkom för att vara med i för-planerade scener, och bäst av allt, har du en kul idé på en scen som du önskar få med dig några extra "figuranter" till så har du möjlighet att kontakta dessa för backup!

10/4 Stämningstext 2 - Nuvarande situationen
I ett år har Leon styrt den lilla byn Utposten. Han var visserligen demokratiskt vald men har mer och mer blivit en diktator. Finns det något sätt att stoppa honom nu? Byn är hotad från alla håll. Rövarbandet Rambo har synts till mer och mer i skogarna kring utposten och det går rykten om att Tällberg planerar att gå in och ta över byn med hjälp av zonsoldater så fort de får chansen. Kanske är det bra att ha en stark ledare som styr med järnhand. Om det går att återskapa elen i all sin prakt så skulle det kunna vara eggen vi behöver för att bli fria. Många har försökt, ingen klarat att genomföra det men för ett år sedan så lyckades man på utposten att få en liten lampa att lysa. Det är det närmaste vi kommit på 45 år så kanske är tiden mogen. I årets lajv finns flera trådar att spela på samtidigt som de gamla grupptillhörigheterna är mindre viktiga. Istället är frågorna i fokus:

  • Är du för eller emot Leon? Om du är emot, vad tänker du göra åt det? Om du är för, hur tänker du försvara vår stora ledare mot förrädare?
  • Hur skall byn kunna värja sig från både Rambo och Tällberg? Är anfall bästa försvar eller skall vi barrikadera oss här.

  • Är elen verkligen möjlig att återskapa? Vad kan du göra för att hjälpa till? Vi söker både folk som vill skruva i gamla elprylar och följa ritningar, folk som vill springa i skogen och leta skrot och tokar som tror att elen förutspår världens undergång.

23/12 Stämningstext 1 - Julhälsning från arrgruppen

Snön föll tidigt över utposten och låg kvar. Inne i husen kurade de boende ihop sig vid fotogenlampor och kaminer. Hela hösten har man ransonerat maten och många har tänkt det som ingen säger, att inte alla kommer att överleva vintern. När Leon, byns ledare, kallade till möte på julaftons morgon var det många som anade oråd. Men där i krogen möttes vi av ett bord fullt av mat. Konserver, kött, potatis, en liten skål med rostade larver som enbart Wawa var intresserad av och bäst av allt: ravioli. Flera burkar ravioli. En karavan hade gått under i snöstormen i början av vintern berättade Leon, på en plats som bara han och hans närmaste kände till och "Ingen som är trogen mig och utposten skall behöva svälta. Det är inte det enda jag kan lova". Han har planer, vår ledare. Stora planer. Fantastiska planer.

Historien från AL fortsätter, anmälan till storlajvet 2-4aug 2024 öppnar snart