Intimt spel

Ange undertext här

Även i postapokalyptiska scenarion kan karaktärer falla för varandra och/eller vara intima men här är det som i många andra situationer avgörande att skilja på IN (karaktärer) och OFF (ni som privatpersoner).

Om en karaktär flirtar med din och du inte är intresserad av att spela vidare på detta, så är det bara att neka (går även utmärkt att säga det "off" och då får den andra acceptera det). Skulle du ändå uppleva något problem så går det alltid att vända sig till arrangörerna för hjälp.

Ej tillåtet
Spel på våldtäkt av något slag är oavsett omständigheter helt förbjudet. Homofobi och liknande hör inte heller hemma här.

Lajvet ska inte användas för att stöta på eller göra närmande på andra spelare utan sånt får endast ske utanför lajvandet.

De flirtande eller närmande som sker under spelet ska alltså bara vara kopplat till karaktärerna och inte användas eller tolkas som något annat.

Själva sex-scenen
Skulle karaktärerna komma fram till att de vill ha sex kan detta spelas genom att de går iväg (förslagsvis bakom buske, i tält/byggnad etc.) och "har sitt lilla roliga".

Rent OFF, då karaktärerna gått undan kan spelarna prata ihop om hur de vill spela detta, t.ex. om de vill spela med eller utan ljudeffekter som folk utanför kan höra, vad de vill göra under tiden deras karaktärer har sex. T.ex. om de väljer att sitta och prata av tiden (off-prat är okej så länge inte andra hör), spela kort eller om spelarna ha lite fysisk känsla av att deras karaktärer gjort något kan man, beroende på vad båda är bekväm med t.ex. hålla handen eller ge varandra harmlös nackmassage (kan vara bekvämt efter en lång lajvardag).

Åter igen, lajvet är tänkt som ett skådespel inte riktiga handlingar, framförallt såna som lätt kan misstolkas.

I efterhand
När spelarna anser att deras karaktärer är klar så är det bara att gå från platsen. Kanske slarvigt påklädd, rufsigt hår etc. Vill man spela mer på detta kan man lägga in saker som att ens karaktär i efterhand är öppen med detta, eller kanske väldigt blyg, uppspelt, tankspridd, lite ovanligt hemlighetsfull eller vad än man tycker vore kul att spela på.

Tillbaka till lajvpraktiskt