After Light 4 - J*vla bockendagen

Sommarens storlajv *  Tällberg i Skellefteå  *  Åldersgräns 15
Start: 12.00 Torsdag 4 aug.
Avslut: 16.00 Söndag 7 aug. 
kommer tidigare/måste lämna senare? Skriv i anmälan/kontakta arr.
Klicka här för gps. position för lajvet

Anmäl dig senast: 30/7 (lördag)

Huvudarrangör: Linda Edin
Medarrangör: Amos Wilson

Visst f*n är det någon annans fel!
"Krig, klimatkris, svält, el-förlust, apokalypsen, skoskav.. Det är faktiskt bra att kunna skylla på andra istället för behöva genomgå någon dum självrannsakan.

En första tanke, varför inte göra oss av med dom vi ändå hatar? Färre att dela resurserna med och vi gör faktiskt världen en tjänst med att rensa ut diverse idioter. Hade vi gjort detta för länge sen så hade förmodligen apokalypsen aldrig ägt rum och vi hade levt i överflöd av tillgångar.

Nästa tanke, visst vore det väl ändå kul med någon slags högtid? Sång, dans, shower, poker, spårade diskussioner och vilda slagsmål!

Låt oss nu kombinera dessa två, högtid festlighet och syndabocksbränning! J*vla bocken afton, j*vla bockendagen och så någon annan j*vlabocks dag... Jajamensan, det här blir toppen, nu ska de bli livat!!"

Årets lajv kretsar kring denna nya postapokalyptiska högtiden där man firar tillfället att på allvar kunna ge igen på alla syndabockar man kan finna. Med detta firande följer såklart en storsatsning till fest med buffé, sång, musik, tävlingar samt mer eller mindre helt kaosartade aktiviteter.

Lajv är mer än bara skådespel och förutom en lyckad kombination med hobbyn airsoft vill vi nu inbjuda ännu fler hobbies. Under in-lajv former kan individer/föreningar visar upp sin grej. Exempelvis kan man ta med sig brädspel att spela med andra, låta folk prova på magdans, testa på hantverk, hålla i bågskyttetävling eller berätta spännande historier. Just för att vi tror gott om detta så kommer vi att lägga en sjysst budget för för denna fest-satsning.

Kontakta oss om du har förslag på aktiviteter, vill vara med i festkommitté och planera dagen, intresserad av att hålla i något, vill ansöka om pengar till en aktivitet på lajvet eller har frågor.

Var med och forma riktlinjerna för by-livet
Årets AL-lajv blir det första inom kampanjen att utspela sig i en "riktig" by. Detta öppnar upp möjligheten för årets spelare att vara med från början och bygga upp en spännande kultur för hur livet i en by efter apokalypsen kan vara. 

Var med som funktionär
I vår kampanj kommer du som funktionär fortfarande få gott om tid för att bara lajva och ha kul, vi delar helt enkelt upp arbetet mellan fler personer så att ingen behöver vara upptagen hela tiden. En funktionär kan hjälpa till både innan, under och/eller efter lajvet enligt överenskommelse. Som funktionär bestämmer du själv hur mycket du vill hjälpa till med men har skyldighet att genomföra det arbete du tagit på dig.

För att ansöka som funktionär, skicka ett mail där du berättar varför du passar som funktionär, hur mycket du vill och kan hjälpa till med samt om du har förslag/önskemål på vad du vill bidra med.

Airsoft
Detta är inget airsoft event utan ett lajv med inslag av airsoft.
Under festdagen (lördag) kommer det under flera timmar att vara helt airsoftfritt och därmed  under samma tid okej att vila från skyddsglasögonen. På lajvgenomgången innan lajvet kommer vi att gå ut med mellan vilka tider detta blir. Vill du ha mer airsoft rekommenderar vi dig därför att vara med på andra dagar än bara den för festen.

Ingår i priset (för den som önskar)
* Boende i en av stugorna på området (golvplats, ta med eget liggunderlag/madrass/tältsäng)
* Enklare mat, komplettera med egen mat om du är i behov av specialkost/bättre/mer mat

Vid förfrågan och tillgång kan även följande erbjudas
* Lånekläder och annan utrustning
* Skjuts/samåkning till lajvområdet

Anmäl dig till lajvet!

STEG 1 - Läs på om lajvet
Läs igenom följande sidor (de uppdateras inför varje lajv)
* Regler
* Kommande lajv
* Valbara grupper

Anmälningsstop för nyskapade karaktärer inom "Utomstående" och "Everness". Karaktärer som hör till dessa grupper får fortfarande anmäla sig. Anledning, tillräckligt många anmälda inom dessa grupper.
Grupp som har störst behov av fler karaktärer är Medborgare.

För deltagare som ej fyllt 18 år, klicka här för mer info.
-------------------
STEG 2 - Anmälan & betalning
a) Årets lajv går under föreningen SLI, registrera dig som medlem
Anmäler du dig endast för festdagen räcker medlemskap i valfri SVEROK ansluten förening

b) Betala in lajv/anmälningsavgift för antingen hela lajvet inklusive festen
500kr eller 400kr om du anmäler dig före 1 Juli

eller Festpass, inträde på lördag 14.00 därefter får du åka hem valfri tid, senast 24.00
100kr

Swisha till SLI 123 449 36 56.
Märk betalningen med "AL4 förnamn efternamn" (namnet ska vara på den person som anmält sig till lajvet)

Väldigt dåligt med pengar just nu?
Vi välkomnar dig ändå. Kontakta oss med förfrågan om rabatt/gratis lajv.

c) Klicka här för att anmäla dig och din roll till lajvet

-------------------
STEG 3 - Läs igenom mejl från oss.
Ca 2 veckor innan lajvet sänder vi ett grupputskick till alla anmälda med senaste informationen, har du ej fått mejlet då det bara är en vecka kvar, kontakta oss. 

På AL finns många olika personligheter och grupptillhörigheter, vem kommer du att spela?
På AL finns många olika personligheter och grupptillhörigheter, vem kommer du att spela?