Sång & musik

Ett livsberikande inslag som aldrig går ur tiden

Trots att elen ej längre kan ge oss musik via dator, mp3spelare etc. och att vev-drivna radios inte längre har någon fungerande kanaler så har folk aldrig tappat intresse för sång och musik.

I alla grupper är det välkommet med sång och musik. Då musik har högt kulturvärdet har man ofta har stor tolerans och går helt enkelt inte och säger att någon annan inte sjunger/spelar bra nog utan då är det istället mer troligt att man berikar med att stämma in själv/nynnar/trummar i takt.

Vilka instrument är okej?

Samtliga så länge de inte går på el/batterier. Instrument behöver inte patineras. Saknar man instrument går det alltid att göra egna, t.ex. trumma på föremål etc.

Vilka melodier/sånger är okej?

Använd sunt förnuft. Generellt sätt fungerar de flesta genres men sexistiskt, rasistiskt, grova svärord mm. är inte välkommet (nationalstolt musik ok om den handlar om stolthet hellre än smutskastning av någon/några).
Sen att som soldat börja sjunga om bumbibjörnar under planering av ett anfall eller om en bybo börjar sjunga nedstämda sånger om bråd död inför någon som är dödligt skadat kanske inte är helt uppskattat - men för all del, ge det ett försök om du så vill.