Basregler

Ange undertext här

 • Använd sund förnuft
  Det får gärna spelas på osämja, att man skrika på varandra, svär, luras eller i vissa fall även knuffas eller brottas (läs mer på sidan "lajvpraktiskt") men med detta följer också ett strikt ansvar. Du ansvarar själv för att du och den du spelar mot ska känna sig okej rent OFF och självklart inte riskerar skadas på riktigt.

 • Gör tydlig skillnad på IN och OFF
  Både för egen del och i spel mot andra.

 • Respektera avgränsningar
  Är det områden vi uttryckligen förklarat att du ej får beträda, gå inte dit. Ska du prata "off-ärenden" gör det så inte andra hör eller gå till off-område. Ska du röka, visa hänsyn och gå till anvisad rökruta.

 • Droger och alkohol är förbjudet
  Ej tillåtet på området ej heller i kroppen

 • Obligatorisk in & utcheckning
  Ingen oanmäld ska vistas på området. Även då du kommer/går tillfälligt ska du skriva på in/utcheckningen. Detta för att arrangörerna ska veta om någon självmant lämnat området eller rent utav kan ha gått vilse eller skadats.

 • Vid riktiga skador/faror, ta hand om varandra
  Pausa lajvet med att säga "OFF" följt av vad som hänt och ta hand om situationen därefter. Lämna aldrig en skadad ensam utan påkalla gärna uppmärksamhet om du behöver någon som springer efter sjukvårdskunnig/förstahjälpen utrustning.
  På lajv genomgången går vi igenom hur vi ska agera förebyggande, handlingsplan vid olyckor, vilka på området som är sjukvårdskunniga mm.

 • Ta hand om området
  Skadegörelse och nedskräpning är strängt förbjudet. Vi hjälps alla åt med städningen, ingen lämnar området fören hen städat efter sig själv, hjälpt med gemensamma åtaganden och fått städgodkänt av arr. Behöver man lämna området tidigare får man städa ihop tidigare men även här fått godkänt innan man lämnar.

 • Vid möte av icke-lajvare på området
  Lämna din roll tillfälligt, förklara vänligt att vi hyrt området för ett event och att andra inte får komma in just nu.

 • Läs alla sidorna i menyn under "lajvinfo" samt "kommande lajv"
  Följ dessa regler och riktlinjer.

 • Använd "OFF" tecken/ord vid behov
  Missbruka inte off tecknet för att smyga dig på fiender, smita från fiender, spionera etc.

 • Respektera arrangörerna
  Vid dispyt är det arr som har sista ordet, inte för att vara elaka utan helt enkelt för att skapa ett tryggt och givande lajv för alla.

 • Främja spelet
  Lajv handlar inte om att ha tuffaste karaktären eller besegra flest fiender, "vinna" lajvet gör man istället genom att skapa ett intressant och givande spel tillsammans. 
På lajv kan vissa grupper eller individer komma på helt egna regler, dessa är dock upp till din karaktär att följa eller inte...
På lajv kan vissa grupper eller individer komma på helt egna regler, dessa är dock upp till din karaktär att följa eller inte...

Regler relaterat till vapen


De vapen som är tillåtna på lajvet är airsoft samt boffervapen med mjuk kärna och som passar in i lavet (t.ex. dolk, stekpanna, slagträ i mjukt "gummi". Svärd är inte tillåtet). Även pilbågar med bofferpilar kan godkännas förutsatt att de inte går för hårt och att de har mycket mjuk och väl säkrad topp. Fråga arr om du är osäker på om ditt vapen kommer godkännas. Arr har rätt att på plats neka vapen som ej bedöms tillräckligt ofarliga samt förbjuda någon att använda vapen om denne går emot uppsatta regler. För rökgranater, airsoftminor mm. kontakta arrangör för att veta vad som är tillåtet och inte

Regler

 • Bär skyddsglasögon hela tiden
  Skyddsglasögonen ska vara godkända för airsoft. Denna regel är för att det är lätt hänt att de lätta airsoftkulorna studsar mot ett träd/vägg och vid stor otur riskerar komma mot ansiktet

 • Ej tillåtet sikta ovanför axlarna eller mot könsdelar
  Den som blir skjuten väljer var hen vill spela att skottet tog och den som skjuter ska helst sikta på ytor där skottet tror kännas mindre (alltså undvik tex. bar hud).

 • Spela på att vapen faktiskt är farliga och att de faktiskt gör ont
  Låt den som sköt dig veta att du blev träffad och skådespela därefter. 

 • Främja lajvandet
  Detta är inte ett airsoftevent utan ett lajv med airsoft inslag. Det handlar därför inte om att samla poäng eller att "vinna" utan här ska vi sträva efter att få ett bra spel tillsammans. Skottlossningar kommer att förekomma men då ska de bidra till främja och inte hindra spelet.

  Låt gärna konflikter trappas upp innan det blir skott, ge din motståndare chans att ge upp, skada ej din motståndare mer än nödvändigt och blir du själv skadad, erkänn och spela på detta hellre än leka osårbar (vilket dessutom är ett regelbrott). Vi har de som spelar sjukvårdare, låt dem gärna plåstra om er roll eller dess offer.

 • Ej ofrivilligt förlorande av roll
  Oavsett skador kan en roll inte bli mer än utslagen, det är upp till ägaren att välja om hens roll ska dö eller inte.
Medlem från EverAfter önskar skjuta en förbrytare för att skingra rättvisa, föga anade han att militären gett honom ett oladdat vapen...
Medlem från EverAfter önskar skjuta en förbrytare för att skingra rättvisa, föga anade han att militären gett honom ett oladdat vapen...